Gwyneth Paltrow Oscar gecesine nasıl hazırlandı?

Ve işte gelmiş geçmiş tüm Oscar’ların en muhteşem elbiselerinden biri olan Gywenth Paltrow’un bu seneki törenlerdeki giydiği elbisenin sırrı çözüldü! Daha önceki postlarımda belirttiğim gibi Gwy’nin sitesi goop.com‘un sıkı bir takipçisi olduğumu bilirsiniz. Ve Gwy az önce bu Tom Ford harikası elbiseye, saçına, makyajına ve aksesuarlarına nasıl karar verdiğini stilisti Elizabeth Saltzman ile birlikte açıklıyor.

Saltzman bu elbiseyi neden Oscar gecesi için seçtiğini oldukça net ve kısa açıklıyor: ‘Elbiseyi gördüğüm anda bana ‘Oscarlar’ diye bağırıyordu, diyor. Bir Oscar görünümünü yaratmak için modacılar, dizaynırlar, aksesuarcılarla yapılan görüşmelerin ve karar verme aşamasının aylar sürdüğü belirtiliyor. Birçok modacıdan gelen çizimleri değerlendiren Saltzman, Tom Ford’un bu dizaynını görünce Paltrow için düşündüğü imaja tamamen uyduğunu düşünmüş: zarafet, asillik, asaletle birlikte ultra-modern görünen bir kadın. Saltzman, bu görünümün ona Jackie Kennedy’yi hatırlattığını söylüyor.

Saç olarak ilk olarak dağınık topuz modeli yapılsa da, vurgulanmak istenen ‘abartısız sadelik’ imajına uygun bir şekilde sonradan düşük at kuyruğuna çevrilmiş. Aksesuar işinde de dikkati bir noktada toplamak isteyen Paltrow, Anna Hu’nun bizzat yanına gelerek denettiği takılarından 2368 tane elmas taşla süslü kelepçe bilekliği seçmiş. (Ne kadar da iyi etmiş 🙂 şuna bakar mısınız?)

Paltrow da Oscar töreninin yapılacağı gün neler yaptığını saati saatine anlatıyor. Saat 10’da kalktığını belirten oyuncunun ilk durağı gym olmuş. Özel antrenörüyle ağğır bir cadrio seansı yapan Gwy, öğlen 13’te hazırlıklarını yapacağı Beverly Hills’teki Montagne Otel’e gelmiş. Özel davetlerden önce mutlaka saç rengine son rötüşünü yaptırdığı kuaförü Tracy Cunningham’ı odasına çağıran ünlü yıldızın altın sarısı saçlarına son renk dokunuşları gerçekleştirilmiş ve duşunu almış. Sonrasında çocuklarıyla havuz başında hasret gideren Paltrow, her tören öncesi özel yemeği olan hindi burger ve patates kızartmasını afiyetle mideye indimiş. (Gwy sitesinde sürekli patates kızartmalarını yediğinden bahsediyor, onun yediği kızartmaysa bizim yediğimiz ve direkt olarak göbeğe basene gidenler ne, inanılır gibi değil)

Ardından saat 14:00’te saç ve makyaja geçen Gwy’ye burada en yakın arkadaşlarından Cameron Diaz’da eşlik etmiş, birlikte hazırlanmışlar. 14:45 gibi elbisesini giyen Paltrow, kendine kırmızı halıda takması için getirilen takılardan beğendiğini seçmiş. 15:45 gibi törene gitmek üzere arabasına geçen Gwy (bu arada hazırlığı iki saat sürmüş oluyor ki bu benim normal işe giderken hazırlanma sürem 🙂 ) 16:30 gibi de kırmızı halının başında diğer ünlülerin geçmesini beklemek için pist başına geçen Gwy’e son düzeltmeleri 20 yıllık danışmanı Stephen Huavne yapmış. Paltrow, kırmızı halı kuyruğunda sıradaki aktristlerin birbirlerinin elbiselerinin kuyruklarını tuttuklarını belirtiyor ve Sandra Bullock’un nedime stayla kuyruk tutarken bir pozunu paylaşıyor.

Son olarak Gwy’nin Oscar gecesi için stilisti Saltzman ne kadar pahalı veya lüks bir tasarım olursa olsun herhangi bir elbiseye karar verirken askıda değil üstünüzde nasıl durduğuna göre karar verin diyor. Elbise üzerinizdeyken ayna karşınıa geçin ve normal davranarak, poz vermeden bir kendinize bakın diye ekliyor. Son olarak karar vermeden önce gideceğiniz mekanı düşünerek, orada bu elbiseyle rahat, güvenli ve mutlu olup olmayacağınızı sorgulayın diye belirtiyor.

Kısadan hisse Oscar gecesi için ‘sade de nasıl şık olunurmuş’ dersi veren Gwy ve ekibine kucak dolusu tebrikler gönderirken, yayım hakları gereği siteme alamadıın Gwy’nin çok özel hazırlanma ve sahne arkası fotolarını buradan mutlaka incelemenizi öneriyorum.

Yorum bırakın